maanantai 2. tammikuuta 2017

YÖKUVAUSTA

Tänään harjoiteltiin sommittelua ja erityisesti horisontin vaikutusta valokuvan sisältöön. Opiskelijat latasivat taas esimerkkejä blogiin.

Kotitehtäväksi jäi kuvata viikon aikana ilta-/yökuvia eli valokuvausta vähässä valossa pitkiä valotusaikoja ja muita kameran ominaisuuksia hyödyntäen. Suosituksena jalustan käyttö. Useita valotuksia kokeilemalla löytyy se oikea. Muista myös tarkennus, joka on hieman hankalaa hämärässä. Esim. kamerakoulu.fi/yokuvaus-vinkit -sivulta löytyy hyviä kuvausohjeita yökuvauksiin. Kaikilla älylaitteilla ei pysty kuvaamaan pitkillä valotusajoilla, silloin joutuu soveltamaan tai lainaamaan koulun kameraa.

Hyödynnä maisemassa olevia valoja (katulamput, rakennusten valot, autojen valot, taskulamput, kuu, tähdet...)

Tiedossa on pakkasia, joten kameran akku on syytä olla täyteen ladattu, jottei virta lopu heti alkuunsa. Pidä myös kameraa vaatteiden alla silloin, kun et kuvaa. Ja pukeudu lämpimästi itsekin.

Myytti, satu, legenda, fantasia - näitten pohjalta on tehtävänä alkaa muokata kuvia siten, että syntyy kuvakokonaisuus, jossa on elementtejä useista kuvista. Tarvittavia henkilöhahmoja voi kuvata myös studiossa.

Jutellaan tehtävästä tarkemmin tunneilla. Ensi viikon tunneilla aletaan muokkaamaan ja koostamaan kuvakokonaisuutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.